subota, 3. rujna 2016.

TORTA SA ANANASOM




Prijatelj na poslu često mi spominje da njegovi ukućani rado pripremaju uvu tortu sa ananasom, koja izuzetno prija po ovim vrućinama i veoma brzo nestane. E da, naravno to nebi bila ja kada nebi isprobala neki recept koji mi se preporučuje. Inače nemam baš recepata sa ananasom, tako da sa zadovoljstvom objavljujem baš ovaj, jer ananas ugodno osvježava i odlično se slaže sa ovom kremom. Malo jesam bila u nedoumici treba li u konačnici ananas biti preko biskvita ili iznad. Napravila sam da bude iznad na šta mi je prijatelj rekao da tako i treba, mada mislim da je svejedno. Uglavnom, drago mi je da mogu preporučiti još jedan osvježavajući recept.



SASTOJCI

BISKVIT:
3 jaja
140 gr šećera
120 gr brašna
3 žlice vode
½ praška za pecivo
KREMA:
konzerva ananasa u kolutićima
4 žumanjka
2 žlice šećera
1 vanilin šećer
1 želatina u prahu
400 ml vrhnja za šlag
VODENI BISKVIT

Jaja dobro izradite sa šećerom, dok ne postane pjenasto.
Dodajte vodu, kratko nastavite miksati.
Pomiješajte brašno sa praškom za pecivo i lagano sjedinite sa jajima pjenjačom ili kuhačom.priprema-biskvita
Na dno kalupa postavite masni papir i ulijte smijesu, kalup koji sam koristila je 24 cm.biskvit-u-kalupu
Stavite pripremljene sastojke u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva 20-25 min.
Ispečeni biskvit ostavite da se ohladi, zatim nožem odvojite od kalupa.peceni-biskvit


KREMA SA ANANASOM

1. Želatinu pripremite po uputstvima sa vrećice i ostavite da nabubri.
2. Kada izvadite ananas iz konzerve ostat će vam njegov sok koji stavite kuhati.
3. Žumanjke i šećere izradite i dodajte u sok koji je predhodno proključao.
4. Nakon što skinete sa vatre dodajte pripremljenu želatinu i miješajte dok se ne istopi.
5. Ostavite da se ohladi, te povremeno pomiješajte.
6. U ohlađenu kremu dodajte izrađeno vrhnje za šlag i sjedinite.

krema

SLAGANJE

1. U ovalnu zdijelu postavite prozirnu foliju.
2. Po zdjeli rasporedite kolutiće ananasa.


IZVOR : https://komicnevijesti2017.blogspot.com

0 komentari:

Objavi komentar