utorak, 23. kolovoza 2016.

Coca-Cola kolačići

POTREBNO:

300 g glatkog brašna
110 g šećera
1/2 žličice soli
1/2 žličice sode bikarbone
150 g maslaca
1 jaje
1 vanilin šećer
žličica vanilin šećera okusa ruma ili nekoliko kapi arome ruma
8 žlica Coca-Cole
100 g tamne čokolade



Coca-Cola kolačići slatki su i mali zalogajčići koji će oduševiti sve oni koji uživaju u grickanju hrskavih kolačića, kao i one koje ne vole imati previše brige sa izradom prhkih kolačića koje treba najprije mijesiti, potom razvaljavati, pa rezati modlicama, a tek onda peći. Zašto? Zato što je izrada ovih kolačića jako jednostavna. Smjesa za kolače se vrlo lako umijesi, mekana je i rahla te se kolačići formiraju žličicama direktno na lim za pečenje. Jedino što je potrebno je sačekati koju minutu da pećnica odradi svoje pa da se domom počne širiti zavodljivi, slatki miris pečenih kolača. Coca-Cola kolačići savršeni su božićni kolači jedinstvenog okusa koji im daruje Coca-Cola, prstohvat rum šećera ili arome ruma i komadići čokolade. Božanstveno su prhki i što je najbolje, od predviđene količine ih ispadne jako puno (60-tak komada). Nakon pečenja treba samo pričekati da malo očvrsnu i da se ohlade pa ih pospremiti u kutije s poklopcem sve do trenutka kada ćete njima upotpuniti jedan oveći pladanj ili etažer pun sitnih božićnih kolačića 🙂 A uostalom, zašto ne biste ove godine razveselili nekoga ovog Božića malim jestivim poklončićima/zamotuljcima u koje ćete staviti nekoliko sitnih božićnih kolačića?! Neka se Coca-Cola kolačići svakako nađu među njima.

PRIPREMA:

DSC08127U većoj posudi pomiješati brašno, sol, šećer, rum šećer, sodu bikarbonu i čokoaldu sjeckanu na sitne komadiće. Dodati u sredinu jedno jaje, rasporediti preko svega maslac sobne temperature i dodati 8 žlica Coca-Cole. Kada ste sve to napravili, miksajte za početak masu mikserom sa spiralama dok se smjesa malo ne poveže. Tada kratko završite miješanje rukom. Trebali biste dobiti prilično mekanu i ljepljivu masu.
Sada operite ruke, pripremite veliki lim pečenje, preko njega stavite papir za pečenje pa uz pomoć dvije žličice vadite male hrpice dobivene mase i slažite ih u lim u razmacima od cca 2,5 cm jer će se kolačići prilikom pečenja jako raširiti i postati ustvari tanki. To im omogućuje soda bikarbona koju ste dodali na početku.
Kolačiće peći u pećnici prethodno zagrijanoj na 175ºC 12-15 minuta. Kolačići su gotovi kada postani plosnati i kada postanu ravnomjerne krem boje.
Pečene kolačiće ohladiti na limu i pospremiti u kutije s poklopcem do posluživanja.


IZVOR : https://komicnevijesti2017.blogspot.com

0 komentari:

Objavi komentar