ponedjeljak, 22. kolovoza 2016.

Kečap ili bolje:paradajz na moj način

Sastojci  10 osoba
5 kg zrelog paradajza
2 glavice crnog luka
3 komada zrelih paprika
pola glavice belog luka
pola kašičice crnog bibera
10 gr sušenog origana
soli(po potrebi)
šećera (kristal) po potrebi



Priprema
1.
zrele paradajze oprati i samleti na mašini koja odvaja kožicu i semenke, tako da ostane samo gusti sok od paradajza.ubaciti ga u lonac.dodati iseckani crni luk,papriku,beli luk, so, šećer i kuvati...kuvati...
2.
kada se masa ukuva da dobije gustinu kečapa probati na ukus, izbalansirati šećerom i solju, dodati suvi origano i mleveni biber. toplo sipati u tople teglice, umotati u neko ćebence ili frotir.sutradan složiti teglice u ostavu.
ja ne stavljam ljute papričice zbog dečice, ali vama ostavljam izbor: neljuto-ljuto...
Posluživanje
paradajz ovako pripremljen ide odlično za picu, paradajz sos, može služiti kao prilog uz rižu ili pomfrit...

IZVOR : https://komicnevijesti2017.blogspot.com

0 komentari:

Objavi komentar