četvrtak, 18. kolovoza 2016.

Prilozi uz ribu

Ako ne znate šta bi uz ribu, osim standardne kombinacije krompira i spanaća i blitve ja pravim još kombinaciju, krompir – crni luk, krombir – beli luk i kombinacija povrća i integralnog pirinča. Sve apsolutno ide jedno sa drugim, ko ne voli beli, tu je crni luk, a za one koji ne vole ni jedan tu je rižoto.
Kombinacija crni luk – krompir:
Količina zavisi od toga koliko vas i koliko ćete priloga praviti. Neka standadna količina je veća glavica crnog luka, 3 – 4 krompira srednjev eličine, maslinovo ulje, voda, suvi začin, peršunov list, jabukovo sirće.
Krompir iseckati na kockice i skuvati, pa prohladiti. U posebnu posudu naseckati crni luk na listiće, dodati kašiku suvog zalina, maslinovo ulje, 50 ml, 100 ml vode, jabukovo sirće po ukusu.
Na kraju dodati krompir i sve izmešati.
Isti postupak je i sa belim lukom. Kod ove pripreme koristite 2 – 3 čena sitno seckanog belog luka.
Rižoto sa integralnim pirinčem i povrćem – opet količina zavisi od osoba koje poslužujete. Obično ide šolja pirinča se skuva i procedi. U posebnom sudu se prodinsta manja glavica crnog luka, pa se dodaje povrće po želji ili šta se ima, šargarepa, paštrnak, grašak, tikvica. Sve se to doda luku i nalije malo vode da se zajedno dinsta. Kada voda ispari doda se pirinač, još malo prokuva, začini po ukusu, dodaje se kari i suvi začin uz bosiljak i peršunov list, pa se posluži.


IZVOR : https://komicnevijesti2017.blogspot.com

0 komentari:

Objavi komentar